Lézeres szemműtét a baseballban

A sport, ahol a labda 144 km/h sebességgel is repülhet, a reakcióidő nagyon fontos, ahogy a jó látás is. Emiatt a profi baseball játékosok lézeres szemműtét segítségével próbálnak előnyt szerezni, javítani teljesítményükön.

Lézeres szemműtét a baseballban

A 144 km/h sebességgel dobott labda kevesebb, mint fél másodperc alatt ér az ütőhöz, ez azt jelenti, hogy körülbelül 100 ms alatt el kell dönteni, hogy ütni fog-e valaki, vagy sem. Minél jobb valakinek a szeme, annál több ideje marad arra, hogy jól üssön. Itt jön képbe a lézeres szemműtét.

Kontaktlencsék elmozdulhatnak, ahogy az ütő oldalra fordítja a fejét, hogy jobban lássa a labdát, homok és por kerülhet a lencse alá, szemüveg viselése balesetveszélyes lehet. Ezeket a problémákat lehet kiküszöbölni a lézeres szemműtéttel.

Jól látható tehát, hogy egy kompetitív sportban milyen előnyökkel járhat az, ha valakinek nem kell kontaktlencsét, szemüveget viselnie, főleg, hogy a lézeres szemműtét segítségével nem 100%-ra javítják a szemet, hanem annál többre, így nem csak a balesetveszélyes helyzeteket lehet segítségével elkerülni, hanem előnyt lehet szerezni az ellenfelekkel szemben.