Balatoni apartmanok

Amikor nyaralást tervezünk, mindig felmerül a kérdés, hogy balatoni apartmant vagy hotelt foglaljunk magunknak szállásként. Cikkünkben az apartman foglalást fogjuk részletesen bemutatni.

Az apartmanok egyik legnagyobb előnye az ár. Általában sokkal olcsóbbak, mint a hotel foglalása. Természetesen találunk drágábbakat is, általában azokat, melyek vagy kiváló helyen találhatóak (közel a parthoz), vagy jól felszereltek, rendelkeznek extrákkal (pl. medence, szauna stb.).

Az ár mellett a másik előnye az apartmannak, hogy olyan, mint ha otthon lennénk. Ez különösen előny, ha kisgyerekekkel nyaralunk. Számukra fontos lehet a nagyobb tér, az udvar, ezek pedig hotelben egyáltalán nem, vagy csak plusz költségek árán érhetők el.

Szintén lehet előny (vagy hátrány is) a főzés lehetősége. Általában hotelek esetén nincs lehetőség a szobában főzni, csak rendelni tudunk, ami gyakrabban drágább, mint ha saját magunk készítjük el az ételt. Ezzel szemben az apartmanok többsége olyan, mint egy ház, rendelkezik konyhával. Ez szintén előny lehet gyermekes családok esetén, mivel ilyenkor előfordulhat, hogy a gyerekek nem eszik meg a rendelt ételeket. Ilyenkor a szülők olyan ételeket tudnak elkészíteni, amilyenhez a gyerekek hozzá vannak már szokva.

Általában az apartmanokat hosszabb távra ajánlják (minimum 4-5 nap), hotelt lehet rövidebb időre is bérelni. Ha szezon van, és kevés az ajánlat, sok a nyaraló, akkor előfordulhat, hogy minimum egy hétre le kell foglalni a szállást, ami adott esetben problémás lehet.