Mikor érdemes tetőt javítani, cserélni?

Az átlagos háztulajdonosok számára nem egyszerű feladat eldönteni, hogy melyek azok a tetővel kapcsolatos problémák, melyeket nem kell javítani, és melyek azok, amik nagyobb problémának számítanak. Néhány olyan dolgot fogunk bemutatni, melyekből arra lehet következtetni, hogy nagyobb a baj, amit mindenképpen orvosolni kell valamilyen módon. Minden esetben célszerű szakember segítségét kérni (pl a http://www.gerard-tetofedes.hu szakembereitől), valamelyik itt felsorolt probléma megjelenik tetőnkön, aki pontosan meg tudja mondani, mekkora a gond.

A cserepek, a fedés állapota

Egy idő után minden tetőn elkezdenek megjelenni a problémák, melyek szabad szemmel is láthatók. Ezeket sok esetben egy egyszerű cserép cseréléssel meg lehet oldani, azonban gyakran előfordul, hogy olyan nagy a probléma, hogy ez már szerkezeti problémát is jelent egyben.

Szivárgások

Az egyik leggyakoribb hiba, ami jelentkezik, hogy a tető valami miatt átengedi a vizet, csapadékot. Könnyen lehet, hogy ez a hiba megoldható 1-1 cserép cseréjével, de az is lehet, hogy szerkezeti problémáról van szó, melynek javításához nagyobb munkálatokra, vagy akár teljes tetőcserére lehet szükség.

A tető alakja megváltozik

Ez szinte biztosan szerkezeti problémát jelent. Nem biztos, hogy egyből összeomlik miatta a tető, de a probléma nagyságának megállapításához mindenképpen szakemberre lesz szükség, valamint, jelen pillanatban nincs is nagy probléma, mindenképpen komolyabb gondok várhatnak ránk, ha nem javítjuk időben.