Multifunkciós nyomtatók funkciói

Multifunkciós nyomtatók funkcióiLegtöbb ember, amikor nyomtatót szeretne vásárolni, akkor csak az árakat, és esetleg a nyomtatópatronok árát vizsgálja meg. Mivel legtöbben csak nyomtatni akarnak egy nyomtatóval, gyakran csak fekete-fehérben, így nincs szükségünk semmilyen extra funkcióra. De mi a helyzet, ha multifunkciós készüléket szeretnél, milyen lehetőségeid vannak?

Színes nyomtatás

A színes nyomtatás nem számít ma már extra funkciónak, de sokaknak nincs rá szüksége, úgyhogy megelégednek a sima fekete-fehér nyomtatással. A színes nyomtatók nem kerülnek sokkal többe, viszont a nyomtatópatron cseréje, pótlása sokszor többe kerülhet színes nyomtatók esetén.

Szkennelés

A leggyakoribb extra funkció, amire szükség szokott lenni a szkennelés. Ha nem minden ügyet kizárólag online intézel, akkor gyakran szükség lehet papírok, oldalak szkennelésére, feltöltésére.

Fénymásolás

Általában az irodai tevékenységek során van szükség gyakran fénymásolásra, otthon kevésbé. Ennek megfelelően irodába gyakran vásárolnak kimondott fénymásoló gépet, de otthoni használatra az felesleges kiadás lenne, így a nyomtatóval egybekötött fénymásoló a legjobb megoldás.

Kisebb/nagyobb méretű lapok

Az általános nyomtatók A4-es lapokra tudnak tudnak nyomtatni, de szükség lehet kisebb (pl. borítékra történő nyomtatás) vagy nagyobb papírok (pl. A3-as lapok) kezelésére is.

Fax

Inkább irodai használat esetén gyakori a faxolásra képes nyomtatók használata.

Hálózati tulajdonságok

A legtöbb embernek megfelel a kábeles összekötés, de szükség lehet wi-fi rendszerre csatlakoztatható, titkosítható kapcsolattal rendelkező nyomtatókra is.