A borok népszerűségének okai

A borok népszerűségének okaiA bor fogyasztása rendkívül sok ember körében számít népszerű időtöltésnek, kikapcsolódásnak. Nem csak a borok fogyasztása, hanem készítése is sokak számára jelent örömet, kikapcsolódást, a minőségi borok készítése már évszázadok óta kedvelt hobbinak számít.

A bor mai népszerűségének kialakulásában jelentős szerepet játszott, hogy modern európai társadalmak kezdeti idejében nem volt másik olyan ital, amely palackozható lett volna, csak a bor. Ennek köszönhetően a bor fogyasztása hozzátartozott a mindennapi élethez, táplálkozáshoz ebben az időszakban. Az ókori híres társadalmak, az egyiptomiak, a görögök és a rómaiak életéhet, kultúrájához egyaránt hozzátartozott a bor fogyasztása.

A bor a keresztény egyházzal is összefonódott, ami szintén segített népszerűségének kialakulásában.

Manapság természetesen már elsősorban nem ezek az okok, ami miatt rengetegen fogyasztanak, készítenek bort. Az egyik legnagyobb előnye a bor fogyasztásának, hogy ugyan alkohol tartalmú italról van szó, de az első pohár bor elfogyasztása nem jár olyan hatással, mint a röviditalok vagy sör fogyasztása. Szintén előnyös, hogy a bor fogyasztása nem jár olyan sok kalória bevitellel, mint a sör vagy a cukros italok, így bátran fogyasztható egészséges életmód mellett is. Sőt, úgy tartják, hogy napi egy pohár bor elfogyasztása az egészségre is pozitív hatással lesz.

A bor kiváló megoldást jelent ajándékozásra is. A stílusos üvegek, a finom borok olyan népszerű ajándékot jelentenek szinte minden alkalomra.