Hogy spóroljunk autókölcsönzéskor?

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az autókölcsönzés (pl. az autókölcsönzés Dombóvár szolgáltatás) az utazni kívánók körében. Akik nem rendelkeznek saját autóval, azok is szeretnék élvezni az autós nyaralás előnyeit. Bejegyzésünkben ahhoz fogunk tippeket adni, hogy tudunk spórolni, amikor autót bérelünk.

Ne csak a nagy autókölcsönzők kínálatát nézzük meg kölcsönzés előtt, gyakran tudunk jobb ajánlatot találni a kisebb cégeknél, akik rá vannak kényszerülve arra, hogy kedvezményeket biztosítsanak, hogy fel tudják venni a versenyt a nagyobb vállalkozásokkal. Az ilyen kedvezmények lehetnek szezonális kedvezmények, de akár az is előfordulhat, hogy valamilyen plusz szolgáltatást kapunk a cégtől (pl. extra biztosítás, vagy hosszabb bérlési idő esetén olcsóbb árak).

Egy gyors internetes keresés segítségével könnyedén össze tudjuk hasonlítani a környékünkön található cégek szolgáltatásait, így olyan tudunk választani, ami számunkra a legjobban megfelel, legjobb árban van.

Ha nagyobb városban bérelünk autót, próbáljunk nem a reptér melletti cégektől kölcsönözni, mivel azok általában magasabb árakkal dolgoznak, mint azok a vállalkozások, melyek nem közvetlenül a repülőtér mellett találhatók.

Foglaljuk le 1-2 nappal hosszabb időre a kölcsönzött autót. Azt hihetnénk, hogy ezzel többet fogunk fizetni, de lehetséges, hogy változnak terveink, és utólag módosítani a szerződésen már költségesebb, mint ezt előre megtenni.