Lézeres szőrtelenítés előtti tudnivalók

Az orvos-esztétikai kezelések egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban is. Az egyik ilyen kezelés, mely a legnépszerűbbek között van, a lézeres szőrtelenítés. Ezt fogjuk röviden bemutatni cikkünkben.

A szőrtelenítés egy kozmetikai lézer segítségével történik, melyet a páciens saját bőrének adottságaihoz igazítanak, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el, és biztosan végleges legyen az elvégzett kezelés hatása.

Általában egy ilyen kezelés előtt kerülni kell a napot, mivel a legtöbb szőrtelenítő kezelést nem lehet végezni, ha leégett a bőr, vagy bebarnult. Emiatt a leggyakoribb időszak a szőrtelenítő kezelésre az ősz és a tél, amikor ezek a problémák nem állnak fenn.

Nem egy alkalmas kezelésről van szó, tehát többször is be kell menni elvégeztetni a lézeres szőrtelenítő kezelést ahhoz, hogy megfelelő eredményt érjünk el. Ez általában minimum 8 alkalmat jelent, de egyéntől függő is.

Nem mindenki bőre kezelhető egyformán, van, akinek több alkalomra lesz szüksége a hasonló eredmény eléréséhez.

A kezelés után a bőrt óvni kell a napfénytől, sőt, minden mástól is, mivel a kezelt terület érzékenysége miatt fájdalmas lehet, ha nem fordítunk erre elég hangsúlyt.