Hogyan esettük helyesen kutyánkat?

Sokan elfelejtik, de a kutyák húsevő állatok, ezért olyan ételeket kell nekik adni, melyek állati eredetűek (hús, tojás, zsír stb.). Ezeket ma már több helyről is beszerezhetjük, akár boltból is, de interneten is megrendelhetjük a kutyaeledeleket a http://www.galtap.hu/ állateledel webshop segítségével.

A kutyatápok előnyösek, mivel sokáig elállnak általában, valamint nem kell sokat időzni az elkészítéssel, mivel csak ki kell önteni a zsákból, dobozból. Arra kell figyelni, hogy a táp egyik fő összetevője a hús legyen (ahogy a bevezetőben is írtuk), valamint a kutya is szívesen fogyassza. Könnyen előfordulhat, hogy az összetevők kiválóak, de a kutya valami miatt nem szereti az adott tápot. Ilyenkor érdemes váltani olyanra, amelyet szívesen fogyaszt.

Nem csak a tápokra vonatkoznak ezek a feltételek, hanem az otthoni ételekre is. Ezeket mindig főzve (sohasem nyersen) etessük a kutyával, valamint ne adjunk neki kenyeret, nyers krumplit, olajos ételmaradékokat.

Kölyökkorban naponta 3-4-szer etessük a kutyusokat (egyforma mennyiséget minden alkalommal), később pedig megfelelő lesz a napi 1-2 alkalom is.

Mit ne etessünk a kutyákkal? Ahogy írtuk már az olajos ételeket mellőzni kell, mellette kerüljük a cukrot, a csokit, az alkoholt, a nyers ételeket, a koffeintartalmú italokat, valamint bizonyos zöldségeket (pl. a hagymát).