Egyedi vagy tucat öltöny?

Aki gyakran visel öltönyt, az tudja, hogy milyen különbségek vannak a saját, egyedi öltönyök és az előre elkészített öltönyök között. Azok, akik csak alkalomadtán hordanak öltönyt, ezekkel nem biztos, hogy tisztában vannak. Cikkünkben ezeket a különbségeket fogjuk szemügyre venni.

Pontosság

A legnagyobb előnye az egyedi öltönyöknek, hogy milliméteres pontossággal a viselőjére vannak szabva. Ha fontos, hogy minden a legnagyobb rendben legyen öltözetünket tekintve, akkor nem kérdés, hogy jobban járunk az egyedi készítéssel.

Anyagok

Az előre elkészített öltönyöket olyan anyagból tudjuk megvásárolni, amit megtalálunk a boltban. Könnyen lehet, hogy egy dizájn megtetszik, de nincs abból az anyagból, amire szükségünk lenne. Egyedi öltönyök esetén ez a probléma nem áll fenn, olyan anyagból készítik el nekünk őket, amilyenből szeretnénk.

Stílus

A stílus az anyaghoz hasonlóan alakul. Olyan stílusú öltönyt tudunk vásárolni, amilyen van a boltban. Ha egy konkrét stílust keresünk, könnyen problémákba ütközhetünk. Ha azonban úgy készíttetünk öltönyt saját magunknak, nem lesznek ilyen problémák, a kiválasztott stílust tudjuk viselni. Sőt, ezt még lehet fokozni is, és akár saját magunk is megtervezhetjük a tökéletes öltönyt. A lehetőségek száma végtelen.

Ár

Az árakat tekintve általában az egyedi öltöny drágább, mintha bemennénk egy boltba, és megvásárolnánk onnan egy öltönyt, mivel az előzőleg bemutatott előnyöket meg kell fizetni. Ennek ellenére könnyen előfordulhat, hogy csak minimálisan kerül többe egy egyéni öltöny, mint a tucat öltöny, és sokkal jobb megoldást nyújt.