Tippek klíma választásához

Tippek klíma választásáhozA nyári forróság, nagy melegek elviselésére az egyik legnépszerűbb megoldás, ha klímát szereltetünk otthonunkba, munkahelyünkre, irodánkba. Ha klímát szeretnénk szereltetni, akkor először is ki kell választani, hogy pontosan milyet vegyünk, ehhez fogunk tippeket, tanácsokat adni.

Az első kérdés, amit meg kell válaszolnunk, hogy split vagy mobilklímát szeretnénk. A split klíma beszereléséhez szakemberre van szükségünk több okból kifolyólag: megvásárlásához, beszereléséhez engedély kell, amit csak regisztrált szerelők kapnak; valamint beszerelése bonyolult, nem éri meg kockáztatni a saját beszereléssel. A mobil klímát nem kell beszerelni, mivel nem jelent fix megoldást, hanem csak megvásároljuk, hazavisszük, és mi el tudjuk helyezni az adott helyiségben (a kivezetésről itt is gondoskodni kell!). Nem csak ennyi a különbség a két megoldás között, mivel a mobil klíma hangosabb, és többet is fogyaszt, mint a split klíma.

A következő tényező a teljesítmény. Ennek meghatározásához szükség lesz a helyiség, lakás adottságaihoz (méret, fekvés, tetőtér vagy nem, ablakok mérete, szigetelési jellemzők, a lakás belső elrendezése stb.). A teljesítmény kiválasztását nem árt szakemberre bízni. Ha a split klímát választjuk, akkor szükségünk lesz egy szerelési engedéllyel rendelkező szakemberre, aki segítségünkre lehet a klíma kiválasztásában, teljesítményének meghatározásában is.