A fa játszóterek, kerti játékok előnyei

A fa játszóterek, kerti játékok előnyeiA játszóterek a gyerekek egyik kedvenc időtöltési közé tartoznak hosszú idő óta. Amikor kijön a jó idő, szeretik szabadidejüket a friss levegőn, a szabad ég alatt tölteni. Ma már több anyagból is lehet játszótéri játékokat készíteni, cikkünkben a fa játszóterek, kerti játékok előnyeiről lesz szó.

A fa kerti játékok egyik legnagyobb előnye, hogy szinte minden kerti játék elkészíthető fából, ráadásul költséghatékonyan. A fémből vagy műanyagból készített játékok elkészítése költséges lehet, és nem lehet hasznosítani a fának a természetes alakját, méreteit sem, mivel ezeket az anyagokat a természetben nem találhatod meg.

A mesterséges anyagok mesterséges kinézetet is kölcsönöznek a kerti játszótereknek, a fából készült játékok viszont természetesnek hatnak, sokkal jobban illeszkednek egy udvar vagy egy park kinézetéhez.

A fa játékok tartósabbak, strapabíróbbak is, mint a fém vagy a műanyag eszközök. Természetesen, ha a fa játékok nincsenek megfelelően védve, kezelve, hamar tönkremehetnek, azonban egy kis odafigyeléssel 15-20 éven keresztül is könnyedén használható lesz egy megvásárolt vagy elkészített fa kerti játék.

Nem utolsósorban a kerti játékok biztonságosabbak is, mint a műanyag vagy a fém játékok. A műagyagok általában könnyen törnek, könnyen tönkremennek, ami balesetveszélyes lehet, a fém játékoknál pedig különösen oda kell figyelni az összeillesztésekre, a kiálló fémdarabokra, ugyanis ezek komoly sérüléseket okozhatnak. Emellett a fém játékokat is rendszeresen kezelni kell, különben elkezdenek rozsdásodni, ami a gyerekek számára sem előnyös, és az élettartamukat is rendkívül lerövidítheti.