A paracord karkötő mindennapi felhasználása

A paracord karkötő mindennapi felhasználásaA paracord karkötők egyre népszerűbbek az emberek körében, egyre többen vannak, akik ilyen karkötőket viselnek, készítenek. A paracord az az anyag, amiből az ejtőernyők zsinórja készül, manapság ebből az anyagból készítenek rengetegen karkötőket. Mivel az ejtőernyő zsinórjának rendkívül strapabírónak kell lennie, így a karkötők is jó minőségűek, erősek, nagy teherbírással rendelkeznek. Ugyan a paracord karkötő ékszer funkciójához nem járulnak hozzá ezek a tulajdonságok, de a mindennapi felhasználáshoz előnyösek.

Segít vészhelyzetben

Köszönhetően a magas teherbírásnak, a paracord karkötő vészhelyzetben megoldást nyújthat. Ha nincs a közeledben semmilyen eszköz, de valamit szorosan meg kell kötni, ha vérzés esetén egy végtagot el kell szorítani, akkor a paracord karkötő kiválóan alkalmas a feladatra. Annyit kell csak tenni, hogy szétbontod a karkötőt, és már használhatod is.

Segít a biztos fogásban

Nem csak vészhelyzetben segít a paracord, hanem akár egy átlagos napon is. Ha egy nehéz tárgyat emelni, szállítani kell, de nincs fogása, akkor a paracord karkötő szintén megoldást jelenthet. Ugyan a paracord magas teherbírással rendelkezik, de ennek ellenére rugalmas anyagról van szó, amely jó fogással rendelkezik.

Öv helyett is kiváló

Elromlott az öved csatja, elszakadt az öv? Nem kell megijedni, ugyanis a paracord karkötő ezt a problémát is könnyedén megoldja. Csak szét kell bontani a karkötőt, be kell fűzni a nadrágba, és az egyből a helyén fog maradni.