Textilfesték spray segítségével

Textilfesték spray segítségévelA kreatív hobbik közül rengetegen választják azokat, melyek valamilyen díszítést, pl. festést jelentenek. Az egyik ilyen lehetőség a textil festés, mellyel ruháink, ruhából készült anyagaink díszíthetők. A textilfestékek közül egyre népszerűbb a textilfesték spray, ennek a használatát fogjuk bemutatni.

A textilfesték spray használható minden népszerű technikához, kiszerelése pedig kisebb, mint az átlagos festékeké, így bátran választják a kezdő kreatív emberek is.

A textilfesték spray vízbázisú festék, azonban az így díszített pamut ruhák kímélő programon moshatók lesznek, így tartós eredménnyel gazdagodunk. Az elkészítés során használt eszközöket is még akkor tisztítsuk, mielőtt megszáradnának, ugyanis megszáradás után már nem lehet kimosni belőlük a vízfestéket.

Az előkészítés során a textilt megfelelően kezelni kell, hogy a festék minél jobban befogja majd. Először is ki kell mosni, arra kell azonban figyelni, hogy öblítőt nem szabad használni, ugyanis a mosás feladata, hogy eltávolítsa a fényezőket, keményítőket. Száradás után el kell vasalni a textilt, és jöhet a textilfesték spray.

Ha nincs még gyakorlatunk benne, vagy ha valamilyen mintákat szeretnénk készíteni, akkor stencilek segítségével meg tudjuk könnyíteni a dolgunkat. Nem csak különböző formákat, hanem különböző színeket is használhatunk. Ennek köszönhetően szinte minden motívumot el tudunk készíteni textilfestéssel, persze vannak olyanok, melyeket csak egy kis gyakorlás után.