Milyen cégkivonatot igényeljünk külföldre?

Milyen cégkivonatot igényeljünk külföldre?Egyre több vállalkozás, és nem csak a nagyobbak, folytat tevékenységet, intéz ügyeket az ország határain kívül is. Külföldön legtöbbször ugyanúgy kell cégkivonatot bemutatni, mint hazai céges ügyintézés esetén, azonban ugyanaz a dokumentum nem lesz jó, akkor sem, ha lefordíttatjuk. Ehelyett külföldi felhasználásra egy speciális cégkivonat típust kell kérnünk, ez pedig az Apostille cégkivonat.

Az Apostille cégkivonat egy olyan felülhitelesítést jelent, amely jogosultságot ad arra, hogy külföldön is felhasználható legyen a dokumentum.

Az Apostille cégkivonatot elfogadják minden olyan országban, melyek csatlakoztak az Apostille Egyezményhez. Ha olyan országban szeretnénk felhasználni, amely nem csatlakozott, és nincs is megállapodása az egyezményről, akkor az adott ország külképviseletének kell egy felülhitelesítést elvégezni a dokumentumon.

Az Apostille cégkivonat is 30 napos érvényességi idővel készül, mint a hagyományos cégkivonatok, az információkat tekintve ugyanazok az információk vannak a hagyományos és az Apostille cégkivonatban is, a különbség a hitelesítés formája, szintje.

Apostille cégkivonat igénylése előtt meg kell adni azt is, hogy melyik országban szeretnénk azt felhasználni, enélkül ugyanis nem állítják ki az Apostille cégkivonatot.

Apostille cégkivonatot igényelhetünk azokon a weboldalakon, ahol a hazai felhasználású céges dokumentumokat is be szoktuk szerezni, pl. a hitelescegkivonat.com weboldalon is.