3D falmatrica választási tanácsok

3D falmatrica választási tanácsokOtthonunk falainak dekorálására, díszítésére számos lehetőség áll rendelkezésünkre. A két legismertebb, legnépszerűbb megoldás a festés és a tapétázás. Van azonban egy harmadik megoldás, a falmatrica alkalmazása.

Falmatricákból létezik hagyományos és 3D falmatrica is, a lényege mindkettőnek ugyanaz, valamilyen motívum van rajtuk, és falra kell őket ragasztani. Gyakori megoldás, hogy a falon valamilyen problémát, pl. lyukat, nem egyenletes felületet takarunk el falmatricával, de tökéletes falon is kiválóan alkalmas díszítési célokra.

A falmatrica kiválasztásakor több dolgot is érdemes figyelembe venni. Először is döntsük el, hogy hova fogjuk tenni, melyik falra, mekkora méretben. Rengeteg különféle falmatrica közül választhatunk, de nem mindegyik mutat jól pl. a nappaliban vagy a hálószobában. A méretek szintén fontosak, először is azért, hogy elférjen a kiválasztott matrica az adott falon, másodszor pedig azért, hogy arányaiban is kiváló hatást keltsen.

Gyakori választás a 3D falmatrica a gyerekszobába. Ezek a leglátványosabb, legszínesebb falmatricák, és térhatással rendelkeznek, ami tovább javítja a megjelenésüket. Gyerekszoba falmatricánál arra kell ügyelni, hogy a gyereknek tetsszen, ő fogja ugyanis a legtöbbször nézegetni. Fontos még az is, hogy biztonságos anyagokból készüljenek ezek a falmatricák a balesetek, problémák megelőzése végett.