Miért érdemes Szigetvárra látogatni?

Szigetvár hazánk egyik történelmi városa, számos látnivalóval, látványossággal, kikapcsolódási lehetőséggel rendelkezik. Nézzük a legnépszerűbbeket.

Először is érdemes megemlíteni, hogy a város fő látványosságai, turista célpontjai a város központjához közel találhatók, érdemes tehát szigetvári szállást a belvárosban foglalni.

A belvároshoz közel található a Szigetvári Vár. A vár az 1566-os török ostrom alatt védte a települést, mai formájában is a korabeli kialakítására emlékeztet, bár a török győzelmet követően a törökök átalakították a várat, de azóta nem sokat változott, azt a formát őrzi.

A másik rendkívül népszerű turistacél a Szigetvári Gyógyfürdő. A gyógyvíz számos megbetegedésben, problémában segít, de nem csak a gyógyvíz miatt kedvelt célpont a gyógyfürdő, hanem a medencék, szolgáltatások miatt is. Sokan kifejezetten a gyógyfürdő miatt térnek vissza évről évre a városba.

A város főterét is érdemes meglátogatni, ha Szigetváron járunk. A Zrínyi teret körülvevő régi építmények, a téren található templom és az 1910-ben épített városháza egyedi stílust kölcsönöznek a térnek.

A tértől pár perces sétára található a Makovecz Imre által megtervezett Vigadó. Az épület egy toronypárral rendelkezik, köztük pedig egy kisebb tér helyezkedik el.

Ha elhagyjuk a város központját, akkor érdemes a Magyar-Török Barátságparkot célba venni. A szoborpark a város szélén található, Zrínyi Miklósnak és Szulejmán szultánnak állít emléket.